Massage är bra för kroppen

Brukar du gå på massage? Känner du till effekterna av massage? Detta är nämligen vad vi kommer redan ut idag. Så om det är något som intresserar dig är det bara att fortsätta läsa.

Massage är en mycket naturlig sak. Massage är att ge vård, kärlek och uppmärksamhet till någon genom att aktivt använda händerna (ibland också underarmar och andra kroppsdelar). Massage kan få dig att känna dig avslappnad, glad och älskad. Det känns bra när någon bryr sig om dina behov på det sättet. Människor tycker att det är terapeutiskt att få sina egna lemmar involverade i att massera sig själva eller ibland andra människor samtidigt, t.ex. om de har ryggproblem kan de föredra att använda en stol i stället för att ligga på ett bord.

Det finns många olika former av massage, men de mest likartade är djupvävnadsmassage, svensk massage, sport- och muskelterapi, triggerpunktsbehandling osv. Massage kan vara till hjälp på så många sätt, förutom att det helt enkelt känns bra.

Massage kan hjälpa till att lindra smärta (till exempel i ryggen), minska stress, lindra ångest och depression och till och med lindra smärta för dödssjuka. Massage är också mycket bra för barn, då givetvis en massage som är anpassad efter just barn. Detta beror på att vissa former av massage kan hjälpa barn att somna (den lugnande effekten) eller sova bättre på natten, vilket i sin tur hjälper dem att vara mer aktiva under dagen i stället för att vara en energiboll som inte vet vad de ska göra med sig själva efter skolan. Massageterapi är känt för att förbättra både koncentration och fokus samt beteende hos både vuxna och barn.

Massage minskar kortisolnivåerna – ett hormon som produceras av binjurarna – som bland annat är en indikator på stress eller trötthet. Massage stimulerar också frisättningen av serotonin och dopamin, vilket leder till produktion av endorfiner som har en mycket positiv effekt på ditt humör.