Vad är entreprenad?

Idag tänkte jag skriva ett blogginlägg om entreprenad i Västerås, och rent allmänt, och vad det är. Det är något jag länge funderat på och idag vet jag vad entreprenad är. Därför tänkte jag nu föra vidare kunskapen till er, det finns säkert några av er som också undrar över vad entreprenad är. Så du tycker att det här låter intressant är det bara att fortsätta läsa.

Så låt oss först och främst se, vad är entreprenad? Entreprenad är ett löfte om att utföra ett arbete eller en leverans inom en viss tid. Detta till ett i förväg uppgjort pris som beställaren och entreprenören har kommit överens om.

I vissa delar av Sverige är entreprenad även synonymt med byggföretag. Alltså kan man säga att en byggfirma är en entreprenad. Det varierar som sagt lite beroende på vart i landet man befinner sig. Man kan alltså vända sig till en entreprenad för att få hjälp med diverse byggtjänster.

Entreprenören kan lägga ut en del av eller hela arbetet på en annan entreprenör. När entreprenören lägger ut arbete på entreprenad ska ett kontrakt om underentreprenad ingås mellan entreprenören och underentreprenören.

Sedan finns det även något som heter totalentreprenad, jag tänkte också berätta vad det är. Totalentreprenad innebär att man bara har en avtalspart. När det uppstår fel i entreprenaden vänder man sig till sin avtalspart även om ansvaret för felet slutligen hamnar hos den entreprenör som totalentreprenören har anlitat, alltså en underentreprenör till din avtalspart.

Nu hoppas jag att ni har lärt er lite mer om entreprenad, oavsett om ni inte visste något eller om ni visste lite om ämnet sedan tidigare. Jag hoppas som vanligt också att ni har tyckt att det varit intressant att läsa dagens inlägg. Det här var allt jag hade att dela med mig av för idag. Ha det nu bra så hörs vi snart igen.