Trädfällning av två stora björkar på tomten

Hejsan på er

Den här veckan ska vi få hjälp med trädfällning från en firma i Norrtälje för att vi ska ta bort några träd på tomten för att få mer ljusinsläpp. Det som också är bra är att vi får en del ved som vi kan använda i kaminen i vinter. Det är ett par ganska stora björkar som vi ska göra trädfällning på så det är inget vi ger oss på att göra själva utan tar hjälp av en kunnig firma som vet vad de gör och har bra redskap.

De ska hjälpa oss att såga upp träden i mindre bitar och sen ska vi låna en vedklyv av mina föräldrar. Så första veckan av semestern kommer nog gå mycket tid till att ta vara på träden och göra ved och få undan den i vedskjulet. Jag jobbar denna veckan också och sen går jag på efterlängtad ledighet. Förutom trädfällning och veklyvning så hoppas jag på många fina dagar med sol och bad och tid för att umgås med familj och vänner. Och skulle man inte orka ta sig till stranden så kommer vi ha mer sol och ljusinsläpp på tomten så då kan man lägga sig i en solstol där istället.

Vi har fortfarande en hörna av trädgården som ligger i skugga största delen av dagen så vill man svalka sig så kan man lägga sig där. Även om våra närmaste grannars hus inte ligger helt tätt inpå oss så behöver vi inte oroa oss för att träden ska fällas in på deras tomt eller på deras hus men vi vill ju inte att det ska ramla på vårat hus heller. Men därför anlitar man en firma som kan och har erfarenhet så att träden faller precis där man vill att de ska ramla. Hoppas nu att ni har en riktigt fin dag!